vineri, 12 septembrie 2008

Cum sa faci un folder invizibil

Pentru utilizatorii de Windows XP exista mai multe posibilitati de a ascunde un fisier, unele dintre ele presupunand folosirea unor aplicatii special create in acest scop, altele cunoasterea aprofundata si modificarea registrilor sistemului de operare.

Autorul siteului I am Better Than You prezinta insa o solutie simpla si usor de utilizat cu ajutorul careia puteti crea un folder invizibil in care  sa ascundeti fisierele dvs. private.

Iata cum functioneaza smecheria:

  • Selectati folderul pe care doriti sa-l faceti invizibil

invisible

  • Apasati click dreapta pe folder, selectati optiunea Rename si stergeti numele folderului.In mod normal, Windows-ul nu permite existenta unor fisiere fara nume, asa incat pentru a-l pacali, folositi combinatia Alt+0160 dupa care apasati Enter.

invisible-2

  • Dati din nou click dreapta pe folderul fara nume si selectati optiunea Proprieties. Mergeti apoi  la eticheta Customize si apasati Change Icon.

invisible3

  • In continutul listei de iconite veti gasi 2 sau 3 iconite invizibile. Selectati una dintre aceste iconite, apoi apasati OK si inca o dataOK. Felicitari, ati obtinut un folder invizibil.

Partea cea mai interesanta a smecheriei de mai sus, este ca folderul a devenit invizibil numai in aparenta.In realitate el ramane acolo unde era si inainte, asftel incat, daca memorati locul si pozitia sa, il puteti accesa oricand fara nici o problema, la fel cum ati face cu un folder normal.


Niciun comentariu: